Manus

A Tribute to Woman Pioneers in Blues and Rock'n'Roll, VIOLET GREEN and all between, foto
Foto: Stefan Zimmerman

A Tribute to Women Pioneers in Blues and Rock’n’Roll, scenshow, Teaterstudio Lederman, Stockholm 2014.

I get full of good liquor, walk the streets at night, Come home and puts my man out if he don’t do right.
‘Cause wild women don’t worry, wild women never get the blues
.  – Ida Cox, 1923

En musikalisk berättelse i två akter om de tidiga 1900-talets blues- och vaudevilledivor och deras inflytande på musikkulturen – från Bessie Smith och Ma Rainy till Tina Turner och Amy Winehouse.

Lilla Spöket Laban, Spökdags, omslagSpöket Laban

I slottet Gomorronsol bor Lilla Spöket Laban och hans familj. Laban är inte riktigt som andra spöken, han är nämligen rädd för mörker. Han är världens snällaste spöke vilket inte är lätt när man ska skrämmas och vara läskig.

Tillsammans med Jan Vierth och Anders Sparring har jag utvecklat och skrivit manus till fyra animerade biofilmer och tv-serier som baseras på Inger och Lasse Sandbergs böcker och figurer. Ett samarbete mellan Bobfilm, Filmlance och Pennfilm. 2006 – 2009.

Lilla Anna och Långa Farbrorn, omslagLilla Anna och Långa Farbrorn

Lilla Anna är kort, Långa Farbrorn är väldigt lång, Lilla Anna är modig, Långa Farbrorn är skrajsen. Ändå finns det ingen som Lilla Anna hellre vill gå och bada med, bygga koja med eller åka motorcykel med som Långa Farbrorn. Och det finns ingen Långa Farbrorn hellre skulle bjuda på smaskig tårta än sin bästa kompis Lilla Anna.

Tillsammans med Jan Vierth och Anders Sparring har jag skrivit manus till en tv-serie/långfilm som baseras på Inger och Lasse Sandbergs böcker och figurer. Ett samarbete mellan Bobfilm, Filmlance och Pennfilm. 2011.

Nasse hittar en stol, omslagNasse

Nasse är en alldeles vanlig björn med randig mössa och prickiga byxor som på sin vandring längs vägen finner en massa underliga saker som han inte har en aning om hur de fungerar. I Nasses värld blir ett bandage en väldigt smal matta och en väska blir en utmärkt pulka

Animerad tv-serie efter Sven Nordqvist böcker om björnen Nasse. Jag har skrivit tolv episoder och arbetat som manusredaktör för projektet. 2004 –  2005.

SilvertågetSilvertåget

I Stockholms tunnelbanesystem sägs det att det åker ett silverfärgat tåg som man inte bör stiga på. Men när Ximena missar sista tunnelbanan kliver hon ändå på det när det rullar in på perrongen.  Ximena kommer aldrig hem den kvällen. Hennes vän Theo tänker ta reda på vad som hänt.

Ingick i SVT Dramas serie Spökafton 2001.

De tre vännerna och Jerry, illustrationDe tre vännerna och Jerry – Animerad tv-serie skapad av Magnus Carlsson.

En svensk-brittisk-tysk animerad komediserie, skapad av Magnus Carlsson. Serien handlar om pojkgäng i mellanstadieåldern bestående av ledaren Frank samt Tomas och Erik – samt Jerry som är nyinflyttad och gärna skulle vilja vara med i gänget. Från 1998.

Nervösa damteatern med ängslig herre, fotoNervösa damteatern med ängslig herre, texter till teatergruppens föreställningar 2013, 2014. Regi: Lill-Marit Bugge

Samtal/conversation 2.0 – The movie, kortfilm efter en performance. I regi av filmaren och konstnärinnan Marit Lindberg, 2014.

Pomos piano – Barnprogram producerat av SVT. 2009.

Allram Eest, foto

Allram Eest – Barnprogram producerat av SVT. Visades våren och hösten 2002.

Assistenten – Novellfilm. Del av Svenska Filminstitutets novellfilmssatsning 2002. Filmad av regissören Claudia Lissboa.

Sommarhuset – Kort experimentfilm i regi av filmaren och konstnärinnan Marit Lindberg.  2001.