Mardrömssällskapet – klubben för dig som vågar bli rädd på riktigt

Mardrömssällskapet

Jag har alltid velat vara med i en klubb som älskar spökhistorier lika mycket som jag gör. Därför har jag skapat Mardrömssällskapet – en samling hemlighetsfulla och tvivelaktiga typer som träffas med jämna mellanrum och berättar spökhistorier för varandra. De samlas alltid nattetid på platser där det spökar och bär alla på mörka hemligheter. I den här boken möts de på ett hemsökt sjukhus.

Jag älskar både att läsa och skriva korta och riktigt hemska spökhistorier där man får rysa, skratta och snyfta. Det ska helst vara läskigt, roligt och sorgligt – nästan på en och samma gång. Mardrömssällskapets historier handlar ofta om ganska vardagliga situationer. Vi får lära oss saker som att det inte alltid är hälsosamt att leka med dockor och att man kanske ska vara lite försiktig nästa gång man öppnar kylskåpet. Dessutom får vi lite nya anledningar att vara miljövänliga. Naturligtvis får vi också höra historien om vad som egentligen rör sig i de kalla och tysta korridorerna på det där sjukhuset …

Alla historierna i Mardrömssällskapet är illustrerade av fantastiska Johan Egerkrans – killen som kan skrämma brallorna av vem som helst med sina supersnygga och tokläskiga bilder. Hurra!

Mardrömssällskapet Dockan

Sov gott nu vänner!

Lena