Vågar du ta reda på sanningen om Krabbsjögrund?

Krabbsjögrund, omslag, alla
Vågar du besöka Krabbsjögrund? Spela appspelet Viskande vinden!

Älskade Krabbsjögrund! Det är så mysigt att vara tillbaka. Det var en stund sedan sist. Böckerna har nu släppts i en ny färgsprakande upplaga. Spökskeppet Vallona, Kapten Svarteks grav, De dödas källa och Hängd mans ö är redan ute i handeln. Och snart kommer också Besökarens skugga och Nattmannen. Jag tycker de ser ut som en cool godispåse med spökhistorier och skräck.

Krabbsjögrund är en vacker sommarstad – med sol och bad och glass och skratt. Men tittar man efter lurar här också mörka skuggor. Det finns stora sprickor i den där vackra bilden. Staden är fylld av mörka och hemska hemligheter som kan få håret att resa sig i nacken på vem som helst. Nu kan man hälsa på här både i böcker och spel.

Jag är så glad över att berättelserna om Karl och Sara – med alla spökhistorier och fasor – nu släpps på nytt med nya coola omslag och med en extra spökhistoria i varje bok. Det jag älskar med Krabbsjögrundböckerna är att de både innehåller en spännande ramberättelse med Karl och Sara som råkar ut för en massa otäcka saker – men att där också finns korta spökhistorier som är inflätade i berättelsen som går att läsa för sig.

Och nu finns också Viskande vinden – ett appspel som precis som böckerna utspelar sig i Krabbsjögrund – med alla dess spöken och hemligheter. Det är både ett spel och en fasanfull berättelse. Precis som Karl Dymling ställs spelaren inför frågan: Vågar du verkligen ta reda på sanningen?

Ett tips – Skolklasser och bibliotek kan köpa appspelet Viskande vinden till rabatterat pris.

Hoppas vi ses!

Sov gott så länge

Lena