Kylan kommer

Omslag till Frostbitna av Lena OllmarkFirnbarn trygga, firnbarn trygga

Varför har ni varit stygga?

Firnbarn små, firnbarn små

Döden tar er nog ändå

Så är den här. Frostbitna. Den sista boken i serien om Firnbarnen. Ni trodde väl inte att Natta, Teddy och Leo skulle klara sig undan så enkelt? Kylan har nu lagt sig över Firnby. Våra vänner är rädda och utmattade efter den skrämmande drabbningen med den döda lärarinnan då delar av skolan förstördes i en brand. Och hur mycket de än försöker har de alla svårt att sluta tänka på det som hänt. Ondskan har påverkat dem. Den har förändrat dem och minnena vilar över dem som en mörk skugga. Kan mardrömmen verkligen vara över? Eller finns det någon som vill ha upprättelse? Något som vill dem illa? Har de i sin iver att ställa allt tillrätta istället satt krafter i rörelser som de inte alls kan kontrollera?

Firnbyskolans nya vikarie har nyligen flyttat till trakten. Han är ung och rolig, och intresserar sig på ett sätt som är svårt att värja sig emot. Men snart anar Natta, Teddy och Leo att något inte står rätt till i hans hus där ute i skogen. Huset där en fader, galen av sorg, anklagade sin äldsta dotter när hennes syskon dog i en eldsvåda. Där en mycket gammal ondska slog rot och började gå i arv.

Frostbitna är Nattas, Teddys och Leos berättelse. Det är en skrämmande historia som handlar om dem – på ett helt annat sätt än de kunnat ana. Frågan är om de vågar möta sanningen. Det är dags för hemligheter att avslöjas, pusselbitar att falla på plats och kanske också för skulder att betalas.

Att få hänga med Natta, Leo och Teddy har varit så otroligt häftigt. De är alla tre så sjukt modiga och roliga – samtidigt som de helat tiden envisas med att göra så många dumma saker. Men oftast blir det ju en massa bra också. Shit. Jag saknar dem redan.

Sov gott

Lena

Firnbarnen kan beställas från Adlibris, Bokus och andra bokhandlare.