Skön skräcksommar!

Äntligen är sommaren här. Att ha sommarlov är lite som att besöka en annan värld – som om man befinner sig i en annan dimension där andra regler gäller – där vad som helst kan hända … Sommaren och spökhistorier hör ihop.

Jag har fått göra något otroligt roligt – jag har skrivit sommarskräckisar till Sveriges Radio. Ruskiga små berättelser att lyssna på under varma sommarkvällar när man aldrig vill gå och lägga sig.

Skräck- och spökhistorier är underbart obehagliga att lyssna på. Det är ju ljuden som skrämmer mest – ljuden som får oss att hålla andan och se skrämmande bilder i huvudet – ljuden som får oss att förstå att något riktigt hemskt kommer att hända. Vad vore en skräckfilm utan musiken?

Det har varit otroligt spännande att låta ljudet vara huvudpersonen och det verkliga hotet i historierna – som ett skrämmande åskväder som rullar in under sommarnatten, eller de hotfulla knackningarna i väggen på den gamla sommarstugan.

Det första avsnittet sänds söndag 14 juni kl 10.45. Poddar finns här.

Bild: Patrik Nilsson

Jag har ännu inte hört de färdiga historierna själv så jag är otroligt nyfiken. Att dessutom få jobba med tokbegåvade regissören Johannes Nyholm och författare som Elisabeth Östnäs och Johannes Pinter var en extrabonus.

En rysligt skön sommar på er!

Lena