Höstväsen – Otäckt ända in i kaklet

Höstväsen - SkräckberättelserNär jag träffar mina läsare får jag så ofta höra att de längtar efter de där riktigt läskiga historierna – berättelser som inte slutar med att någon drar av sig masken eller att huvudpersonen vaknar i sin trygga säng efter en fruktansvärd mardröm. När jag så fick chansen att sätta ihop en antologi med spökhistorier var det just det jag ville göra – en samling som tar de unga skräckälskarna på allvar. Och nu är den äntligen här. Tillsammans med mina sjukt coola kollegor, skräck- och kuslighetmästarna Anders Fager (Samlade svenska kulter), Alex Haridi (Huset mittemot), Kerstin Lundberg Hahn (Barnkolonin), Madeleine Bäck, (Vattnet drar) Magnus Nordin (Hemsökta) och Niklas Krog (Nattbuss 198) har jag nu sammanställt en novellsamling med sju kusliga, skrämmande och obehagliga historier. Det är mörka berättelser om kärlek, sorg, hat, förbjudna tankar och fruktansvärda monster.

Lena Ollmark portraitHösten är dunklets tid. Skuggorna breder ut sig över stad som land. Är du ensam där i mörkret – eller finns det något som rör sig vid din sida? Något som vakar och följer dig på avstånd? Har du obetalda skulder? Finns det någon som känner till dina små lögner och svek, som följer dig i drömmen, som ser vartenda steg, som bara väntar? Hösten är deras tid, skördetid. Det är då dunkla väsen vågar sig fram och ta för sig. De vill ha upprättelse, hämnd eller bara mätta sin hunger. I sju skrämmande noveller möter vi höstens vänner och varelser, en samling kusliga berättelser från gränslandet mellan vår verklighet och en dunklare värld.

Alla helgons dag – Ett harmlöst skämt eller en förbannelse och önskan om ond bråd död? Välj dina ord och handlingar väl på alla helgons dag.

Nattsköterskan – I dödens väntrum, sjukvårdens sista anhalt, verkar något omänskligt och skrämmande röra sig genom de slitna sjukhuskorridorerna. Något som vet vem som står på tur.

Dejta med Liam – I en storstad kan människor försvinna. Det vet Liam. Han har ett uppdrag, men något har kommit i vägen. Vad gör man med en längtan efter närhet samtidigt som något under jorden hungrar efter kött?

New View – Tänk att med filterlinser kunna förvandla vardag till skräckfilm på nätet. Men vad skulle du göra om filmen blev blodig verklighet? Hur stoppar du en lek där ondskan tagit över?

Det som existerar – Studera ditt andrahandskontrakt noga. Och kanske också byggnadens historia. Finns existenser som vi människor inte kan uppfatta? En filosofisk fråga, ända tills det okända närmar sig just din dörr.

Stilla ligger Kyrksjön – Petters längtan efter Frida visar sig kunna väcka både ömhet och okontrollerad ilska. Och slumrande odjur.

Saknad – Hundratals människor försvinner varje år spårlöst i Sverige. Var tar de egentligen vägen – och vem letar efter dem?

Jag hoppas du ska krypa upp i soffan, svepa in dig i den varma pläden och låta våra höstväsen drabba just dig …

Kram och sov gott!

Lena

Höstväsen hos AdLibris

Höstväsen hos Bokus